Toyota, “Geleceğin Otomobillerini Değiştirme” teması altında mobilite şirketi dönüşümünü destekleyecek yeni teknolojileri duyuruyor.
Marka, teknoloji stratejisini açıklarken, araç üretiminde geleceğe yönelik adımlarını değerlendiriyor. Elektrifikasyon, akıllı teknolojiler ve farklı ihtiyaçları karşılayan teknolojik çözümlere odaklanma konusunda Nisan ayında belirlediği yol haritasına bağlı kalmaya devam edecek.
Toyota, müşteri beklentileri ve pazar şartlarıyla uyumlu çevre dostu araçlar sunmak adına elektrifikasyon alanında çalışmalarına devam ederken, akıllı teknolojiler alanında da öncü olmayı hedefliyor. Özellikle Woven City gibi geleceğin şehirleriyle ilgili projelerle dikkat çekecek. Ayrıca farklı teknolojik çözümlerle herkes için mobilite özgürlüğünü ön planda tutacak.
2016 yılından itibaren geleceğe yönelik alanlara yoğun yatırım yapan Toyota, bu yıl Ar-Ge çalışmalarının ve harcamalarının büyük bir kısmını İleri Geliştirme projelerine yönlendirdi. Gelecek dönemde bu rakamları daha da artırmayı planlıyor.
1000 Kilometreye Kadar Menzil Sağlayan Tek Şarjlı Araçlar
Ayrıca Toyota’nın sadece tam elektrikli araçlar için kullanılacak olan fabrikası, elektrikli araçlardaki dönüşümde büyük bir rol oynayacak. Yeni nesil batarya teknolojileri ve sonik teknolojisi gibi inovasyonlarla birlikte Toyota, tek bir şarjla 1000 kilometreye kadar menzil sağlayabilen otomobiller sunmayı planlıyor. Ayrıca araçların aerodinamik performansını yapay zeka ile destekleyerek daha şık tasarımlar elde etmeyi hedefliyor.
Yeni fabrika, büyük döküm teknolojilerini benimseyerek araç geliştirme maliyetlerini ve fabrika yatırımlarını azaltmaya ve süreçleri hızlandırmaya yardımcı olacak.
Toyota, yeni nesil tam elektrikli araçlarını 2026 yılında tanıtarak global ölçekte sunmayı hedefliyor. 2030 yılına kadar da 3.5 milyon elektrikli aracın 1.7 milyonu elektrikli araç fabrikasında üretilecek.
Hidrojen pazarının büyümesiyle birlikte Avrupa, Çin ve Kuzey Amerika’nın 2030’da en büyük pazarlar olması ve yakıt hücresi pazarının yıllık 5 trilyon yen seviyesine hızla genişlemesi bekleniyor. Toyota’nın hidrojen ünitelerini kullanan yakıt hücreleri de desteklenerek satışları artırılıyor ve 2030 yılına kadar 100 binden fazla harici yakıt hücresi satışı öngörülüyor. Bu desteklerle birlikte hidrojenin daha yaygın kullanımı, tedarikin artması ve fiyatların makul seviyelere düşmesi hedefleniyor.