Lojistik sektörünün devamlılık gerektiren ve tedarik zincirinde kilit rol oynayan bir sektör olduğunu belirten İstanbul Kültür Üniversitesi Lojistik Kulübü Başkanı Aleyna Taşkın, “Dinamik bir sektör olmasından dolayı lojistikte insan kaynağının önemi çok daha fazla olmaktadır” diyor.
İstanbul Kültür Üniversitesi Lojistik Kulübü’nün 2011 yılında kurulduğunu söyleyerek kulüp hakkında bilgi veren Aleyna Taşkın, “Kulübümüz, kurulduğu yıldan bu yana akademik dönem içerisinde faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdürmektedir. Kulübümüzün en büyük amaçlarından birisi lojistik sektöründe kariyer hedefleyen öğrencilerin bu sektördeki deneyimli kişilerle buluşmalarını sağlamaktır. Bunun yanında değer oluşturan ve pek çok kişiye ilham olan etkinlikler gerçekleştirmek de amaçlarımız arasında yer almaktadır. Lojistik Kulübü olarak geleceğin lojistikçilerinin sektörden uzak kalmaması ve derslerde verilen teorik bilginin yanında bu tür etkinliklerde de yer almalarının faydalı olduğunu düşünüyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışıp biz de kendimizi sürekli geliştirmeye ve daha iyisini yapmaya çalışıyoruz. Düzenlediğimiz etkinliklerin kulüp üyelerimizin hedeflerine katkı sağlamasına ve sektöre dair bir farkındalık oluşturacak olmasına özen gösteriyoruz. Bu etkinlikler çoğunlukla konuşmacı eşliğinde seminer, teknik gezi, fuar gezisi, vaka analizi çalışmaları, vb. gibi birçok farklı şekilde öğrencilere yarar sağlayacak etkinlikler oluyor” diye konuştu.
LOJİSTİK DEVAMLILIK GEREKTİREN BİR SEKTÖR
Lojistik sektörün devamlılık gerektiren ve tedarik zincirinde kilit rol oynayan bir sektör olduğunu belirten Taşkın, “Dinamik bir sektör olmasından dolayı lojistikte insan kaynağının önemi çok daha fazla olmaktadır” diyor. Ayrıca çalışanların sektördeki güncel gelişmelerden haberdar olmasını sektörü geliştirmeye ve iyileştirmeye odaklı çalışmalar gerçekleştiriyor olmasının sektörün büyümesi açısından önemli bir etken olarak değerlendiren Taşkın, burada da devreye insan kaynağının girdiğini belirtiyor. Aleyna Taşkın’a göre; çalışanların doğru seçimi sektörde gelişimi ve verimliliği ortaya çıkaracak bir kriter olarak yer alıyor.
Taşkın, seçilen kişinin pozisyonun gerektirdiği yetkinlikleri sağlamasının çok önemli bir kriter olduğunu ama bir noktadan sonra sektördeki firmaların yeni mezun ve sektörde deneyim edinmek isteyen adaylara daha çok şans vermesi gerektiği düşüncesini paylaşıyor. Taşkın, “Sektöre bir yerden girmeye çalışan birçok aday bulunuyor. Adayların edindiği deneyimlerin yanı sıra üniversitede gerçekleştirdiği faaliyetlere, kendini ne kadar geliştirdiğine, öğrendiği dillere ve sektörde deneyim edinme arzusuna göre de değerlendirme yaparak firmaların daha çok yeni mezuna şans tanıması gerekmekte olduğunu düşünüyorum. En azından her firmanın bir veya iki kişilik dahi olsa yetiştirilmek üzere kontenjanının yer alıyor olması güzel bir başlangıç olabilir” şeklinde konuşuyor.
Lojistik sektörünün bugününü ve geleceği ile ilgili şu değerlerdirmeyi yapıyor: “Öncelikle kesinlikle sürdürülebilir, değişime ve gelişime ayak uydurabilecek bir sektör olarak görüyorum. Bilindiği üzere lojistik sadece gelecekte değil bugün de çok önemli sektörler arasında yer alıyor. Günümüzde birçok ülke lojistiğin önemini kavramış ve lojistik sektörüne odaklanmış durumda. Pandemi döneminde de lojistiğin ürün ve hizmet üreten işletmelerin tedarik zincirlerinde ne kadar aktif rol oynadığını deneyimlemiş bulunuyoruz. Aynı zamanda bu dönem sayesinde lojistiğin öneminin arttığını söyleyebiliriz. Gelecekte ise lojistiğe verilen önemin daha çok artacağını, ülkelerin kendini gelişmek ve büyümek için lojistik kanallarını iyileştirmeye odaklanacağını ve sektörün çok daha olumlu bir şekilde büyüyeceğini düşünüyorum.”