1. Haberler
  2. Lojistik
  3. Lojistik Sektörü Liderliği Hedefliyor!

Lojistik Sektörü Liderliği Hedefliyor!

featured

Türkiye’nin transit ülke konumunu güçlendirmek, lojistik sektörünü döviz kazandıran bir dev haline getirebilir. UND Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aras’a göre, bu vizyonun gerçekleşmesiyle lojistik sektörü, turizmi geride bırakarak ülkenin en büyük döviz kaynağı olabilir.

Bu yıl 3.’sü düzenlenen LOGISTECH – Lojistik Depolama ve Teknolojileri Fuarı’ndaki Başkanlar Oturumu’nda konuşan Aras, Türkiye’nin stratejik transit hatlar üzerindeki önemine vurgu yaptı. “Kalkınma Yolu, Orta Koridor, Zengezur Koridoru gibi kritik projeler Türkiye üzerinden geçiyor. UND olarak bu hatlara dikkat çekmek amacıyla İstanbul ve Mersin’de iki büyük çalıştay düzenlemeyi planlıyoruz” diyen Aras, bu çalıştayların farkındalık oluşturmayı ve Türkiye’nin transit ülke olarak daha fazla döviz kazanmasını teşvik etmeyi amaçladığını belirtti.

Aras, Türkiye’nin lojistik altyapısına yapılacak yatırımların sadece ulusal değil, küresel bir ekonomi yaratacağını vurguladı. Almanya’dan Kazakistan’a mal taşıyan bir araç Türkiye üzerinden geçtiğinde ülkemize döviz kazandıran bir fatura kesileceğini ifade eden Aras, “Bu süreçte mevzuatımızı hızla güncelleyebilirsek, hizmet ihracatında büyük bir sıçrama yaşarız ve lojistik sektörü turizmi bile geride bırakır” dedi.

Başkan Aras ayrıca, Türkiye’nin lojistikte lider olabilmesi için sadece altyapı değil, dijitalleşme ve teknolojik yatırımlara da odaklanması gerektiğine dikkat çekti. Lojistik ve depolama süreçlerinin hızla otomasyona geçtiği bu dönemde, Türkiye’nin inovasyon ve teknoloji kullanarak rekabet avantajı sağlayabileceğini belirtti. Fuar kapsamında yapılan sunumlarda, akıllı depolama sistemleri, otonom araçlar ve yapay zeka destekli lojistik çözümlerinin ülkemizin transit ağındaki stratejik rolünü daha da güçlendireceği dile getirildi.

Lojistik Sektörü Liderliği Hedefliyor!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.